Zveza športnih organizacij Grosuplje je podelila priznanja športnicam in športnikom za njihove dosežke v letu 2020. Zaradi znanih vzrokov je podelitev potekala drugače kot v preteklih letih. Nagrajenci so priznanja prevzeli v Športni dvorani Brinje Grosuplje, z upoštevanjem vseh varnostnih priporočil za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2. Podelitev je bila posneta, film pa si lahko ogledate na povezavi FILM - Podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2020.

Za športnicami in športniki, trenerji, strokovnimi delavci in ljubitelji športa je zares posebno in tudi težko leto. Odvzeta jim je bila svoboda gibanja in druženja, odpadla so številna tekmovanja, spremenili so se treningi. Vsak stik s trenerji in sotekmovalci so spremljali dvomi in strah pred morebitno okužbo. A če se ozremo nazaj in preletimo seznam prejemnikov plaket in priznanj Zveze športnih organizacij Grosuplje za leto 2020 ugotovimo, da je bilo leto, ne glede na vse, polno izjemnih dosežkov. To pomeni, da so se športnice in športniki uspeli hitro prilagoditi na nove razmere, poiskali so rešitve in premagali številne ovire. S pregovorno vztrajnostno športnikov so uspeli doseči zelo dobre rezultate, ki so zaradi težke situacije še toliko bolj dragoceni.

Med odličnimi rezultati, ki si zaslužijo našo pozornost, je nekaj takih, ki še posebej izstopajo. Tu je 10. mesto strelke Klavdije Jerovšek z evropskega prvenstva v streljanju z zračno puško, ko je le za 0,2 kroga zgrešila finalni nastop osmih najboljših strelk. Ta bi Sloveniji zagotovil tudi kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Izjemno nadarjena mlada atletinja Hana Mohar se lahko pohvali z novim državnim rekordom v teku na 1000 metrov v kategoriji mlajših pionirk. Nova najboljša znamka znaša 3:01,30. Kopico lovorik sta s svojimi ekipami osvojili državni reprezentantki, košarkarica Lea Debeljak in odbojkarica Leja Janežič. Med ekipnimi dosežki velja omeniti 5. mesto, ki so ga v državnem prvenstvu dosegle odbojkarice ekipe Avtotransporti Kastelec Grosuplje.

Prejemnike priznanj, športnice in športnike ter ljubitelje športa sta nagovorila predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar in župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič.

Predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar je povedal, da je bilo leto 2020 zaznamovano s korona virusom, kar se je odrazilo tudi na športnem področju, z omejitvami v procesu treniranja in izvedbi tekmovanj. Kljub temu je bilo izvedenih kar nekaj tekmovanj, na katerih so uspešno nastopili športnice in športniki iz naše občine. Zato se tudi letos s ponosom podeljujejo priznanja, s katerimi športnice in športnike nagradimo za vidnejše športne dosežke ter za vložen trud in trdo delo, ki so za to potrebni.

Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič je v svojem nagovoru športnicam in športnikom ter dobitnikom priznanj Zveze športnih organizacij Grosuplje dejal je, da je bilo leto 2020 za športnike težko leto, saj se je bilo potrebno odpovedati marsikateremu treningu, ob tem pa izrazil prepričanje, da bo leto 2021 za šport boljše. Kljub težavam, ki so nas doletele, pa smo lahko v Občini Grosuplje tudi veseli in zadovoljni, saj smo svojemu namenu predali novo športno dvorano pri Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje. »Res je, da je zaenkrat verjetno nismo mogli prav veliko uporabljati, ker nam je to preprečil virus, ampak sem prepričan, da bo v letošnjem letu drugače,« je še dejal župan.

V nadaljevanju predstavljamo dobitniki priznanj, ki prihajajo iz devetih športnih panog: strelstvo, atletika, karate, tenis, smučarski skoki, odbojka, košarka, nogomet in cheerleading.

JUBILEJNO PRIZNANJE BRONASTI ZNAK ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA 20 LET DELOVANJA DRUŠTVA JE PREJEL:

Shotokan karate klub Grosuplje

Temelji Shotokan karate kluba Grosuplje so bili postavljeni leta 1974, ko se je glavni ustanovitelj in tehnični mentor kluba Esad Bogaljević prvič srečal s to borilno veščino. Karate se je v tistem času, deset let po prvi predstavitvi, že pošteno razširil na področju nekdanje skupne države. Pot je Esada Bogaljevića, preko učenja tehničnih veščin in veščin vodenja, vodila zgolj k enemu cilju – ustanovitvi lastnega kluba.

Shotokan karate klub Grosuplje je bil ustanovljen 1. decembra 2000, prvi predsednik pa je postal zdravnik Saša Trampuž. Svoje domovanje je klub našel na Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje, ob velikem razumevanju takratnega ravnatelja Božidarja Gabrijela. S treningi je v novem klubu nemudoma pričelo okoli 60 karateistov. Zaradi kakovostnega dela z mladimi, ki je botrovalo odličnim tekmovalnim dosežkom, se je hitro pojavila potreba po širitvi. Odprle so se nove enote v okoliških krajih in klub je v najboljših časih štel do 300 članov.

V dvajsetih letih delovanja je Shotokan karate klubu Grosuplje vzgojil preko 1.000 izvrstnih karateistov, med njimi tehničnih strokovnjakov in uspešnih športnikov. Ti so za barve kluba in v okviru različnih reprezentančnih selekcij osvojili preko 2.000 medalj na tekmovanjih doma in v tujini. Medalje so prinašali z balkanskih prvenstev, sredozemskih iger in evropskih prvenstev. Pohvalijo se lahko z nastopi na svetovnih prvenstvih in s 5. mestom Admirja Bogaljevića z mladinskega svetovnega prvenstva leta 2003.

Visoko tehnično in organizacijsko raven ter konstanto tekmovalnih rezultatov je možno vzdrževati le s popolno predanostjo karateju, kajti karate ni samo šport, ampak je veščina, v kateri se nenehno izpopolnjujejo vsi, od 5 letnih otrok, do zrelih 80 letnikov. Zagotovilo za kvalitetno delo v klubu je profesionalni trener in tehnični mentor Esad Bogaljević, skupaj s skupino izšolanih in strokovno usposobljenih trenerjev.

Ob kvalitetnem izobraževalnem in trenažnem procesu, ki je bil v klubu vzpostavljen od samega začetka delovanja, s časom pa se samo še izboljšuje, je pred Shotokan karate klubom Grosuplje zagotovo še veliko uspešnih dekad!

PRIZNANJA ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

Strelec ROK IVANC – član Strelskega društva Grosuplje

Rok Ivanc je v letu 2020 osvojil 4. mesto na državnem prvenstvu v streljanju z malokalibrsko pištolo na razdalji 50 metrov. Dosežek mu je uspel v konkurenci petindvajsetih strelcev.

Strelka OLJA KOLENC – članica Strelskega društva Grosuplje

Olja Kolenc je v letu 2020 osvojila 4. mesto na državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško v kategoriji mladink. Četrto mesto je osvojila v konkurenci štiriindvajsetih strelk.

PRIZNANJA ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 SO PREJELE NASLEDNJE EKIPE:

EKIPA KADETOV Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje

Ekipa je v letu 2020 osvojila 1. mesto v drugi ligi ‑ zahod. To je pomenilo 15. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je skupaj sodelovalo 89 ekip.

Zaradi znanih vzrokov je bilo državno prvenstvo po 16. krogu predčasno zaključeno. Grosupeljski nogometaši, ki jih je vodil trener Goran Marković, so imeli v tistem trenutku na prvenstveni razpredelnici kar 10 točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipo. Ekipa kadetov Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje se je s tem prvič v klubski zgodovini uvrstila v 1. slovensko kadetsko nogometno ligo.

EKIPA MLADINCEV Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje

Ekipa je v letu 2020 osvojila 1. mesto v drugi slovenski mladinski ligi – zahod. To je pomenilo skupaj 15. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 113 ekip.

Mladi grosupeljski nogometaši, ki jih je v sezoni 2019/2020 vodil trener Borut Antončič, so v prvenstvu zabeležili 11 zmag, 2 neodločena izida in 3 poraze ter se s tem prvič v klubski zgodovini uvrstili v najvišji rang tekmovanja pri nas.

Cheer plesna skupina TIAL JUNIOR Športnega kluba Tial

Mladinska cheer plesna skupina Tial Junior je v letu 2020 nastopila na državnem prvenstvu Cheerleading zveze Slovenije in tam osvojila 1. mesto v konkurenci šestih mladinskih Cheer Hip‑Hop skupin.

Skupina je vadila pod strokovnim vodstvom trenerke Maše Anžur.

PRIZNANJA ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 JE PREJELO TUDI:

STRELSKO DRUŠTVO GROSUPLJE – za uspehe svojih strelcev v ekipnih tekmovanjih

Na državnih prvenstvih so ekipe Strelskega društva Grosuplje v letu 2020 dosegle nekaj vidnih uvrstitev.

Člani so z malokalibrsko pištolo na 50 metrski razdalji osvojili 2. mesto v konkurenci šestih ekip, s standardno pištolo na 25 metrski razdalji pa 3. mesto v konkurenci petih ekip. Uspešne so bile tudi mladinke z zračno puško, ki so osvojile 2. mesto.

V mlajših starostnih kategorijah so tekmovali s serijsko zračno puško, pri čemer so starejše deklice osvojile 3. mesto, starejši dečki pa 8. mesto.

V točkovanju Strelske zveze Slovenije za najboljše strelsko društvo v letu 2020 je Strelsko društvo Grosuplje osvojilo 3. mesto.

MALO BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

Strelka INJA URBAS – članica Strelskega društva Grosuplje

Inja Urbas je v letu 2020 osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu v streljanju s serijsko zračno puško v kategoriji starejših deklic. Drugo mesto je osvojila v konkurenci dvajsetih strelk. S svojim dosežkom je pomagala tudi ekipi Strelskega društva Grosuplje pri osvojitvi tretjega mesta v ekipni konkurenci.

Atlet NEJC ADAM – član Atletskega kluba Špela Grosuplje

Nejc Adam je v letu 2020 tekmoval v metu kopja in suvanju krogle ter dosegel vrsto odličnih uvrstitev. Pozimi je osvojil 2. mesto na dvoranskem državnem prvenstvu za starejše pionirje v suvanju krogle. Na poletnem državnem prvenstvu za starejše pionirje je nato osvojil 5. mesto v metu kopja in 4. mesto v suvanju krogle. Odlično je nastopil tudi na Atletskem pokalu Slovenije za starejše pionirje, kjer je v obeh disciplinah osvojil 3. mesto.

Še boljši dosežek mu je uspel na velikem mednarodnem tekmovanju v Brnu, kjer je v metu kopja osvojil 1. mesto v konkurenci šestnajstih tekmovalcev, v suvanju krogle pa 2. mesto v konkurenci petih tekmovalcev.

Smučarski skakalec JAŠA JURŠIČ – član Smučarskega skakalnega kluba Ilirija

Jaša Juršič je v letu 2020 tekmoval v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Na zimskih državnih prvenstvih je v konkurenci mlajših dečkov do 13 let osvojil 4. mesto v smučarskih skokih in 3. mesto v nordijski kombinaciji. Odlično se je odrezal tudi v Zimskem pokalu Slovenije v smučarskih skokih, v katerem je v seštevku šestih tekem osvojil končno 3. mesto v konkurenci petintridesetih tekmovalcev.

V poletni sezoni je nastopal v konkurenci starejših dečkov do 14 let in med skakalci v pokalnem tekmovanju osvojil skupno 2. mesto v konkurenci dvainpetdesetih tekmovalcev, med kombinatorci pa skupno 6. mesto v konkurenci petnajstih tekmovalcev.

Tenisača VID MOHAR in LUKAS MARJANOVIČ – člana Teniškega kluba Grosuplje

Vid Mohar in Lukas Marjanovič sta v letu 2020 osvojila 3. mesto na državnem prvenstvu v konkurenci dvojic do 14 let.

Vid Mohar je poleg tega dosegel 3 turnirske zmage med posamezniki na teniških turnirjih pod okriljem Teniške zveze Slovenije. Sezono je zaključil s 7. mestom na jakostni lestvici Teniške zveze Slovenije za dečke do 14 let, na kateri je 168 uvrščenih in na 198. mestu na mednarodni jakostni lestvici ETA, na kateri je 1669 uvrščenih. Nastopil je na sedemnajstih turnirjih za dečke do 14 let in trinajstih turnirjih za fante do 17 let.

Lukas Marjanovič je osvojil dve 2. mesti med posamezniki na teniških turnirjih pod okriljem Teniške zveze Slovenije. Odlično se je odrezal tudi na zaključnem mastersu dvanajstih najboljših igralcev do 14 let, na katerem ja prav tako osvojil 2. mesto. Sezono je zaključil z 10. mestom na jakostni lestvici Teniške zveze Slovenije za dečke do 14 let in na 285. mestu na mednarodni jakostni lestvici ETA. Nastopil je na sedemnajstih turnirjih za dečke do 14 let in osmih turnirjih za fante do 17 let.

MALO BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 STA PREJELI NASLEDNJI EKIPI:

EKIPA KADETOV Košarkarskega kluba Grosuplje

Ekipa je v letu 2020 osvojila 6. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 80 ekip. Zaradi epidemije korona virusa je bili tekmovanje predčasno zaključeno, brez zaključnega turnirja najboljših osmih ekip. Mladi grosupeljski košarkarji, ki jih je v sezoni 2019/2020 vodil trener Peter Hojč, so v prvenstvu odigrali 20 tekem in zabeležili 13 zmag in 7 porazov.

EKIPA KADETOV 3 ´ 3 Košarkarskega kluba Grosuplje

Ekipa "Dolenjci", ki so jo sestavljali Domen Benčina, Aljaž Strnad in Anže Šeme, je v letu 2020 osvojila 4. mesto v državnem prvenstvu v košarki 3 ´ 3 v kategoriji kadetov do 17 let. "Dolenjci" so pred finalnim turnirjem v Ljubljani sodelovali na treh kvalifikacijskih turnirjih, na katerih so osvojili dve prvi in eno tretje mesto. V prvenstvu je skupaj sodelovalo 21 ekip.

MALO SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 SO PREJELE NASLEDNJE ŠPORTNICE:

Strelka TIANA JOSIĆ – članica Strelskega društva Grosuplje

Tiana Josić je v letu 2020 postala državna prvakinja v streljanju z zračno pištolo v kategoriji starejših deklic. Pri tem je na državnem prvenstvu, z rezultatom 180 krogov, postavila tudi nov državni rekord.

Zaradi teh dosežkov je bila s strani Strelske zveze Slovenije proglašena za najboljšo strelko v letu 2020 v kategoriji starejših deklic.

Odbojkarici MAŠA PUCELJ in TARA FILIPIČ – članici Odbojkarskega društva Flip-Flop

Maša Pucelj in Tara Filipič sta se po končani sezoni dvoranske odbojke, skupaj s trenerjema Rokom Pucljem in Simonom Krakarjem, odločili, da se v poletnem obdobju resno posvetita treningu in tekmovanjem v odbojki na mivki. To jima je prineslo odlične rezultate, saj sta se preko dveh kvalifikacijskih turnirjev, na katerih sta osvojili 5. in 1. mesto, uvrstili na finalni turnir za državno prvenstvo kadetinj. Ta se je odvijal na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer sta Maša in Tara osvojili 2. mesto. Skupaj je v državnem prvenstvu nastopalo 56 ekip.

Nastopali sta tudi v mladinski kategoriji in tam v državnem prvenstvu osvojili 11. mesto v konkurenci šestinštiridesetih ekip. Maša in Tara sta tudi članici kadetske reprezentance Slovenije v dvoranski odbojki.

Odbojkarici NIKA PUCELJ in ELA BAKAN – članici Odbojkarskega društva Flip-Flop

Tudi Nika Pucelj in Ela Bakan sta se po koncu sezone v dvoranski odbojki odločili, da se v poletnem obdobju preizkusita v odbojki na mivki. Nastopali sta v konkurenci starejših deklic in se preko dveh kvalifikacijskih turnirjev za državno prvenstvo, na katerih sta osvojili 2. in 5. mesto, uvrstili na finalni turnir, ki se je odvijal na ljubljanskem Kongresnem trgu. Tam sta Nika in Ela osvojili 3. mesto, kar je pomenilo tudi 3. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 33 ekip.

Strelka SARA SLAK – članica Strelskega društva Grosuplje

Sara Slak je v letu 2020 osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško v kategoriji kadetinj. Najboljša je bila v konkurenci tridesetih strelk. Naslov državne prvakinje je osvojila tudi z malokalibrsko puško v trojnem položaju, medtem ko sta z bratom Amadejem na državnem prvenstvu mešanih parov v streljanju z zračno puško v kategoriji mladink in mladincev osvojila 3. mesto.

Sara je tudi mladinska reprezentantka Slovenije in je v letu 2020 zastopala našo državo na evropskem prvenstvu v poljskem Wroclawu.

Zaradi svojih dosežkov je bila s strani Strelske zveze Slovenije proglašena za najboljšo strelko v letu 2020 v kategoriji kadetinj.

Atletinja HANA MOHAR – članica Atletskega kluba Špela Grosuplje

Hana Mohar je v letu 2020 navduševala z odličnimi dosežki na atletskih stezah. Med njimi izstopa 1. mesto na državnem prvenstvu za mlajše pionirke v teku na 1000 metrov, ko je s časom 3:01.30 postavila tudi nov državni rekord. V kategoriji mlajših pionirk je ob tem osvojila tudi 1. mesto na državnem prvenstvu v krosu, 1. mesto na državnem prvenstvu v dolgih tekih in 1. mesto v teku na 800 metrov na velikem mednarodnem tekmovanju v Brnu na Češkem.

Hana pa ni tekmovala le v svoji starostni kategoriji, ampak se je odlično odrezala tudi v konkurenci  starejših tekmic. Na državnem prvenstvu za starejše pionirke je tako osvojila dve 2. mesti v tekih na 1000 in 2000 metrov, na Atletskem pokalu Slovenije pa 1. mesto v teku na 2000 metrov.

Na vrsti so bronaste in srebrne plakete Zveze športnih organizacij Grosuplje, ki se podeljujejo za športne dosežke v članski in mladinski konkurenci.

BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 JE PREJEL:

Strelec AMADEJ SLAK – član Strelskega društva Grosuplje

Amadej Slak je v letu 2020 osvojil 2. mesto v konkurenci štirinajstih tekmovalcev na državnem prvenstvu v streljanju z zračno pištolo v kategoriji mladincev. Drugo mesto je osvojil tudi na državnem prvenstvu v streljanju z malokalibrsko pištolo na 50 metrov v članski konkurenci, v kateri je nastopilo 25 strelcev. S sestro Saro pa sta nastopila na državnem prvenstvu mešanih parov v streljanju z zračno puško ter v kategoriji mladink in mladincev osvojila 3. mesto.

S svojimi dosežki se je uvrstil na 3. mesto v točkovanju Strelske zveze Slovenije za strelca leta v kategoriji mladincev.

BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 JE PREJELA:

EKIPA ČLANIC Odbojkarskega društva Flip-Flop

Ekipa Avtotransporti Kastelec Grosuplje je v sezoni 2019/2020, kot novinka v najvišjem rangu domačega odbojkarskega tekmovanja, osvojila 5. mesto v 1. A državni odbojkarski ligi. V ligi je nastopilo 8 ekip, grosupeljske odbojkarice pa so zabeležile 7 zmag in 12 porazov. To je hkrati pomenilo tudi 5. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je v šestih kakovostnih ligah sodelovalo skupaj 60 ekip.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerjev Simona Krakarja, Matije Slobodnika in Roka Puclja.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2020 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

Karateist REM MARIČ – član Shotokan karate kluba Grosuplje

Rem Marič je v letu 2020 osvojil 1. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 84 kg v članski kategoriji. Uspeh je dosegel v konkurenci osmih tekmovalcev.

Odbojkarica LEJA JANEŽIČ – članica Odbojkarskega kluba Kamnik

Leja Janežič je v minuli sezoni igrala za ekipo Calcit Volley iz Kamnika in z njo v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 60 ekip, osvojila 1. mesto. Državni naslov je s soigralkami dopolnila s 1. mestom v srednjeevropski ligi MEVZA in z 2. mestom v pokalnem tekmovanju Odbojkarske zveze Slovenije.

Leja je bila v kamniški ekipi nepogrešljiva igralka začetne postave na mestu proste branilke, hkrati pa je že nekaj časa tudi stalna članica državne reprezentance.

Odbojkarica MONIKA POTOKAR – članica PAOK-a iz Soluna

Monika Potokar je v minuli sezoni igrala za atenski Panathinaikos in z njim v grškem državnem prvenstvu osvojila 3. mesto.

Poleti je moči združila s partnerko Tjašo Kotnik, s katero sta nastopali v poletni seriji tekmovanj odbojke na mivki. Sodelovali sta tudi na državnem prvenstvu v Kranju in osvojili 1. mesto v članski kategoriji. Sodelovalo je 20 ekip.

Košarkarica LEA DEBELJAK – članica Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje

Lea Debeljak je v minuli sezoni igrala za ekipi mladink in članic Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje in tako z eno, kot z drugo v državnih prvenstvih osvojila 1. mesto. 1. mesto je osvojila tudi v pokalnem tekmovanju Košarkarske zveze Slovenije.

Lea je s celjsko vrsto nastopala tudi v Ženski Jadranski košarkarski ligi, v kateri so Celjanke osvojile končno 2. mesto.

Novembra je bila vpoklicana v člansko državno reprezentanco in z njo v Grčiji odigrala dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021. Lea je za zmagi naše izbrane vrste nad Islandijo in Grčijo prispevala 7 in 10 točk.

Strelka KLAVDIJA JEROVŠEK – članica Strelskega društva Grosuplje

Klavdija Jerovšek je v letu 2020 na državnih prvenstvih osvojila dve prvi mesti, z zračno puško in z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Prvi dosežek ji je uspel v konkurenci enaintridesetih, drugi pa v konkurenci osmih strelk.

Največji uspeh pa je dosegla na evropskem prvenstvu v poljskem Wroclawu, na katerem je z zračno puško osvojila 10. mesto v konkurenci enaindevetdesetih strelk. Pri tem je le za las, za dve desetinki kroga, zgrešila finalni nastop osmih najboljših strelk, ki bi Sloveniji zagotovil tudi kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

S svojimi dosežki je zasedla 1. mesto v točkovanju Strelske zveze Slovenije za najboljšo strelko leta 2020 v kategoriji članic.

Franc Vidmar